Leiri-info Österin riparille 10-2007<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

24.2-3.3.2007

 

Leirille lähtö

Bussi starttaa kirkkoherranviraston, Koulukatu 26:n, edestä La 24.2. klo 10:00. Tule ajoissa!

 

Leirillä tarpeellisia asioita

-          Yöpymisvarusteet: 1 aluslakana, 1 tyynyliina ja 1 pussilakana tai makuupussi.

-          Saunomis- ja pesuvehkeet: pyyhe, hammasharja, shampoot ja saippuat.

-          Vaatteet: hyvin joka säähän sopiva ulkoiluasu, jolla pärjäät myös mahdollisilla metsäkeikoilla (muista myös sopivat kengät!).

-     Yöasu yötä varten.

-          Vaihtovaatteita on hyvä olla niin paljon, että voit joka päivä ilahduttaa huonetovereitasi suihkunraikkaalla olemuksellasi. Sisäkengät/sandaalit/villasukat tms, joilla kuljet vain sisätiloissa. (Österissä on koleat lattiat)

-          Karkkia/limsaa voit ostaa leirimme kioskista, joten sitä ei tarvitse raahata mukana.

-          muistiinpanovälineet (Raamatun ja vihkon saat leirillä)

-          Ulkoläksypaperi, jos et ole suorittanut niitä jo leiriä ennen.

-          Mahdolliset omat lääkkeesi (+ särkylääkkeet!) ohjeineen mukaan. Leirikeskuksessa on ensiapuvälineet mahdollisten tapaturmien varalle. Huom! Leirikeskuksessa ei ole särkylääkkeitä, koska niitä ei ole lupa antaa leiriläisille.

-          halutessasi voit ottaa talviurheiluvälineitä kuten luistimet, sukset jne.

-          Positiivista mieltä ja avointa asennetta

 

Leirille ei kannata pakata

-          Aikamme kuluu mukavasti toistemme seurassa, siksi leirillämme ei ole välttämätöntä olla mp3-soittimia (vaikka halutessasi voit ottaa ne toki mukaan esim. ulkoläksyjen opettelua varten, mutta ilman lisäkaiuttimia!). Tarkoituksemme on kuitenkin nauttia viikko luonnon rauhasta ja toistemme seurasta.

-          Videoita, televisioita, stereoita, tietokoneita, pleikkareita tai muita vastaavia synteettisiä elämyksiä tuottavia laitteita et tarvitse leirillä. Ne päätyvät vetäjien ”hoitoon” viikoksi.

-          Leiriläinen nauttii aidoista asioita, siksi hän ei ota mukaansa eikä nauti leirillä alkoholipitoisia juomia. Leiriläinen ei myöskään suostu käyttämään kofeiinia vahvempia keskushermostoon vaikuttavia aineita ilman lääkärin määräystä. Tupakkaa ei myöskään kukaan leirillä tarvitse.

 

Kännykät:

Jos omistat kännykän, se on toki tarpeen leirillä, jotta voi pitää yhteyttä ”ulkomaailmaan”. Mutta ohjelman aikana (hartaudet, ryhmätunnit, oppitunnit, iltaohjelma, hiljaisuus) kännykät ovat poissa päältä tai vähintään äänettömänä ilman värinä/tärinä-hälytystä. Eli kännykät eivät millään tavalla häiritse leirielämäämme/hiljaisuutta. Muutoin kännykät päätyvät vetäjien hyvään huolenpitoon.

 

Vierailuilta

Perheenjäsenet ovat tervetulleita vierailemaan leirillä tiistaina 27.2. klo 18-20. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme sinua ilmoittamaan leirin alkuvaiheessa kuinka monta vierasta sinulle tulee. Yhteistä ohjelmaa ja leirin esittelyä on siinä yhteydessä myös tarjolla. Muina aikoina viihdymme keskenämme leirillä, emmekä ota vastaan ulkopuolisten vierailuja. Leirin elämää voi seurata internetistä leirin omasta blogista: osteri10.vuodatus.net

 

Päiväohjelma

Aloitamme päivämme aina reippaasti klo 8:00 herätyksellä, aamupalaa tarjolla klo 8:15-8:45. Siitä eteenpäin aamuhartautta, aamupäivän opetussessio, lounas klo 12:00, päivätauko ja ulkoilua, iltapäivän opetussessio, päivällinen klo 16:30, raamatturyhmät isosten johdolla, saunaa/vapaata oleilua, toimintaryhmät 19:30, iltaohjelma 20:30, iltapalaa, iltahartaus ja 23:00 kuuluu zzzzzzzzzzzzzzzz eli hiljaisuus.

 

Majoitus:

Majoitumme mukavasti muutaman hengen huoneissa ja kämppäkaverinsa voi etukäteen sopia mahdollisuuksien mukaan.

 

Leiriltä paluu

Ikimuistoisen viikon jälkeen palaamme la 3.3. Koulukatu 26:n eteen n. klo 15:30.

 

Leirin vetäjät:

Vesa Koivisto                      044-4808221                     

Sanna Rahko                      044-4808245                     

Terhi Nissilä                                                                 

                     

 

Österhankmon leirikeskuksen toimiston numero on: 3468833

 

Älä epäröi soittaa ja kysyä, jos sinulle jäi jokin asia epäselväksi.

 

 

Leirin jälkeinen elämä:

 

Ke 7.3. klo 18-20                            Ilta Siunauskappelilla (Vöyrink.1)

                             Tämän illan vietämme elämän äärirajan kysymysten äärellä.

                             Kokoonnumme klo 17:55 Siunauskappelin aulassa.

 

Ke 21.3. klo 18-20.            Huutoniemen kirkossa kokoontuminen, jossa valmistaudumme tulevaan konfirmaatioon! Varaa tuo koko aika konfirmaation valmisteluun ja harjoitteluun!

 

Su 25.3. klo 10                   Konfirmaatio Huutoniemen kirkossa

Tule paikalle jo 8:45 alban sovitusta, valokuvaamista ja kummien kanssa tapahtuvan                  siunaamisen harjoittelua varten.  Kummillesi, jonka haluat pyytää siunaamaan sinua                  merkittävässä hetkessäsi, saat kevään aikana kirjeen, jossa on kerrottu tästä tehtävästä.             Voit jo etukäteen miettiä kenet kummeistasi haluaisit sinua siunaamaan ja kertoa heille ajankohdan.

Konfirmaatiojuhliisi voit kutsua vetäjät + isoset vierailulle, jos haluat (vanhempien suostumuksella tietty). Tulemme laulamaan sinulle ja kertomaan, miten hienosti hoidit leirin…

                                                               

Leiriterveisin,  Vesa, Sanna, Terhi ja isoset Mikko, Jenny, Theresa ja Teemu.