Harmaana ja sateisena marraskuun viimeisen päivän iltana, kokoontuivat hiihtolomariparimme riparistarttiin Huutoniemen kirkkoon. Ilta alkoi dramatisoidulla riparitunnin aloituksella, jossa oppilaina oli riparien vetäjät. "Riparitunnin" pidosta ei tullut juuri mitään, kun "häirikkö-Vilzu" kommentoi ja kyseli koko ajan mm. "miksi ihmeessä pitää olla täällä pakotettuna riparitunnilla?" ja "Miksi mut on kastettu väkisin, kun en ole saanut sitä itse valita?". Näistä kysymyksistä olikin hyvä lähteä liikkeelle kertomaan riparin käymisen ideaa:-)  "Hyvis-Sanna" tiesi taas joka kysymykseen vastauksen ja oli ollut joka ainoassa seurakunnan toiminnassa mukana. "Tavis-Jukkakin" kertoi olleensa joka kerta häissä kun siskonsa oli mennyt naimisiin:-)

Hyvin erilaisista taustoista tulevat "oppilaat" saivat kuulla olevansa aivan yhtä tervetulleita rippikouluun. Riparin aikana olisi tarkoitus avata kasteessa saatua Jumalan lahjapakettia sitten enemmän. 

Riparistartissa oli paikalla myös viime kesän luovan toiminnan riparilaisista koottu houseband. Houseband esitteli muutaman riparilaulujen klassikon. Solistiksi kaavaillun  Vilzun saatua migreenin solistin paikkaa saivat yllättäen tuurata Österi 10:n vetäjät Vesa ja Sanna :-)

Housebandin soittajat Juho, Joni ja Tony kertoilivat riparikokemuksiaan antaumuksella ja antoivat omasta kokemuksesta hyviä vinkkejä aloittaville riparilaisille.

Loppuillasta pidimme pienen osion riparilaisille ja vanhemmille erikseen. Vanhemmista löytyi useampia, jotka olivat käyneet riparinsa samassa legendaarisessa ajan patinoimassa Österin leirikeskuksessa. Tämä ripari saa kunnian olla viimeinen ripari, joka on tässä leirikeskuksessa. Uusi valmistuu kevään aikana vanhan Österin pihapiiriin. Riparilaisten kesken tutustuimme toisiimme ja teimme leikkimielistä testiä, millä tavaroilla pääsee mukaan leirille:-) Kolmannella kierroksella kaikki jo tajusivat, mitä pitää ottaa mukaan. Parasta oli kun Emilia kertoi ottavansa Emilian mukaan!

Seuraavana iltana oli mahdollisuus jo ensimmäiseen vaihtoehtoiseen nuortenmessukäyntiin IKHTYS-messussa Vaasan kirkossa. Kaksi riparilaista oli jo niin aktiivisia että tulivat paikalle.

Nyt vain odotellaan lunta maahan, että saataisiin sekä Ylläksen että tälle Österin riparille luminen hiihtolomaleiri!

Vesa